اگر راست میگویی خودت بگو!

آقای روحانی فرموده اند: چرا بزرگان کشور، نویسندگان، رسانه ها و صداوسیما واقعیات کشور را به مردم نمی گویند! ایراد این مطالب از سوی شخص دوم کشور واکنش های متفاوتی را در بین اصحاب رسانه،نویسندگان و همه کسانی که در این گفته رییس جمهور مورد خطاب قرار گرفته بودند برانگیخت. مطالبی که بسی جای تامل دارد و از آن رو که بخشی از مخاطبان این کلام رسانه ها هستند لزوم پاسخ به آن خالی از لطف نیست.
رییس جمهور به صورت عمده از چهار قشر خواسته تا در انعکاس واقعیات موجود کشور اقدام کنند و البته انتقاد کرده که چرا این کار را تاکنون صورت نداداند؟ بزرگان کشور یکی از این چهار قشری است که مورد انتقاد رییس جمهور قرار گرفته اند. رییس جمهور در حالی این مطالب را بر زبان آورده که خود از بزرگان کشور و نظام است و سالها در راس مدیریت های کلان و حساس حضور داشته است. با این تفاسیر سوال این است که اولا این واقعیات مربوط به زمان حال نیست و در گذشته نیز اتفاقات مشابهی رخ داده است، چرا وی شخصا تاکنون در ابراز این واقعیات کوتاهی کرده است؟ و اینکه وی از سال 92 در راس دستگاه اجرایی کشور قرار دارد و طبق قانون اساسی شخص دوم نظام است. باوجود همه این شرایط قانونی وی در افشای مسائلی که در دولت گذشته رخ داده نجابت پیشه کرده است! گفتمان رییس دولت یازدهم و هم قطارانش شامل تم آشنایی بنام کسانی است، افکار عمومی تاکنون توجیح نشده است که منظور رییس دولت از اشارات مربوط به چه کسانی است؟ تمام بزرگانی که رییس جمهور انتظار دارد به واقعیت گویی همت گمارند چه هزینه هایی که بر سر صراحت لهجه و کلام نپرداخته اند! رییس دولت بنفش اگر عینک واقع بینی بر چشم داشت قطعا از این گفتار احتراز می کرد. وقتی وزیر ارشاد از اجرای یک کنسرت عاجز است تکلیف دیگران مشخص است! اگر رییس جمهور بنا بر هزارو یک مصلحت از رویایی مستقیم در سفر اخیر به نیویورک با رییس جمهور آمریکا امتناع می کند بزرگان چرا این مصلحت اندیشی ها را در کلام خود اعمال ننمایند؟ وقتی وزیر کشور علنا گفته های خود در مورد نمایندگانی که در مجلس هشتم از معاون رییس جمهور مبالغی را دریافت کرده بودند را حاشا می کند، تکلیف سایر بزرگان هم مشخص است.
و اما سوی خطاب روحانی به رسانه ها و نویسندگان نیز بود! هنوز یک ماه نشده که مدیر یک سایت به خاطر انتشار تخلفات زمین خواری در شهرداری تهران بازداشت شده است. رییس جمهور تاکنون چه اقداماتی برای رفع مشکل وی انجام داده است؟ رییس معتدل !کاری که شما از رسانه ها خواسته اید را چندی پیش یاشار سلطانی هم انجام داد اما برخوردی که با وی انجام شد از طعم گاز انبری بود.
وقتی رییس دستگاه اجرایی کشور از انتشار مطالب پشت پرده یا به تعبیر خودش واقعیات جامعه به هر دلیلی که برای خودش محترم است طفره می رود و با ایهام سخن می گوید چگونه انتظار دارد افرادی که از کمترین حمایت محروم هستند بر افشای تخلفات و ابراز واقعیات کمر همت ببندند؟ راستی از زمان روی کار آمدن چند بار جویای احوال نویسندگان و اصحاب رسانه ای بوده اید که از قبل انتشار واقعیات جامعه مورد غضب قرار گرفته اند و حیات و مماتشان به خطر افتاده است؟ برای تدیون منشور حقوق شهروندی بیش از سه سال است که دست دست می کنید و هر روز وعده فردای دیگر را می دهید! راستی دولت یازهم برای حفظ کرامت شهروندان و بسط و توسعه جامعه مدنی چه اقداماتی انجام داده است تا قوت قلبی باشد برای کسانی که به تنویر افکار عمومی دست یازیده اند. راستی اگر نویسنده ای برای انتشار واقعیات قلم بر دست گیرد و کتابی تالیف کند، وزارت ارشاد دولت شما آیا حاضر به صدور مجوز برای انتشار آن می باشد؟ یا اگر رسانه ای اقدام به انتشار مطلبی نماید تا چه حد ارگان ذکر شده در مقابل فشارها برای تعطیلی آن مقاومت خواهد کرد؟
چه بسیار بوده اند کسانی که بر سر افشای واقعیات هزینه هایی بس گزاف داده اند. شما چقدر حاضرید برای این اتفاق از خود و دولت مطبوعتان هزینه کنید؟
این موضوع روی دیگری هم دارد. رسانه ها و نویسندگان به سبب آنچه سانسور ، ممیزی نامیده می شود از کمترین اطلاعات در مورد واقعیات برخوردارند و اگر قرار بر افشا باشد چه کسی بهتر از شما؟ اصلا اگر راست می گویی خودت بگو!
یادداشت از وحید خدادادی